torsdag 21. april 2011

Påskeferien så langt: Husmorlykke

Det er litt rart, men når påskeferien satte inn for alvor i år gikk jeg helt bananas på kjøkkenet. Det skyldes kanskje at jeg har konfirmasjon om drøyt to uker. I den anledning skal jeg lage mat, og menyen må prøves ut på de her hjemme. Hver dag har det blitt servert en rett som den vordende konfirmant har smattet seg gjennom- og heldigvis akseptert. Å hengi seg til kjøkkenets oppdagelser er ganske fint så lenge jeg kan ta meg tid, kjenne etter, tenke meg om. Jeg tenker bra når jeg jobber på kjøkkenet. En rekreasjon i seg selv når selve Tiden har tatt på seg feriehatten og ligger stor og avslappet og sidelengs og kikker rolig ned på meg. "Dette ordner seg, serru," sier Tiden og nikker og smiler anerkjennende,  legger seg godt til rette på skyen av damp fra grytene som koker. Og jeg kutter hvitløk og chil, ruller tapaskjøttboller som stekes og pisker eggehvite til fromasj. Mat er glede. Lykken er tid.

3 kommentarer:

  1. Det høres jo helt utrolig deilig ut! Nyt tid og mat!!

    SvarSlett
  2. Liker også å ha tid til slike sysler, føles ofte så beroligende, og det er fint å gjøre noe for de man er glad i:)

    God påske, Akeleie!

    Klem Karianne

    SvarSlett
  3. takk for det. God påske fortsatt;)

    SvarSlett