onsdag 6. februar 2013

Lammeskiver på potetseng

kilde


Fordi jeg trenger et sted å ha denne oppskriften legger jeg den inn her. Rett og slett fordi det var så vanskelig å finne en helt grei og saklig oppskrift på akkurat dette, og av frykt for å bruke minst like lang tid på nettet en gang til... En av de fine tingene med blogging, det! 
Denne måten å lage lam på  lagde jeg og mine venner ofte i mitt tidligere hybelliv, særlig hvis det var mange som skulle ha mat på en gang. Det er så fint med alt som gjør seg ferdig på ett sted-! Og så kan man koke noen ekstra grønnsaker og lage litt ratatouille i tilleg, mens hovedretten surrer og går inni ovnen. På tide å prøve den igjen!
Fant den her
Fremgangsmåte:
1. Sett stekeovnen på 200 °C. Rens løk og purre, skjær dem i grove biter. Skrell potet og skjær dem i skiver. Finhakk hvitløk.

2. Legg potet og grønnsaker i en ildfast form med smør. Dryss over persille, rosmarin, salt og pepper. Sett formen i ovn, og stek i ca. 40 minutter.

3. Krydre lammeskiver med rosmarin, salt og pepper. Stek dem i en varm panne med olje ca. 2 minutter på hver side. Legg lammeskivene i den ildfaste formen med potet og grønnsaker, og stek videre i ca. 15 minutter.

2 kommentarer:

  1. Dette skaljeg forsøke. Høres nydelig ut!
    Vet du at blomster kan benyttes i mat?
    Se min blogg i dag!

    Hilsen Tove

    SvarSlett