fredag 1. juli 2011

UkesoppgjørDet er fint å sette strek under de gode øyeblikkene. Ta de inn med en ekstra innpust-og utpust. Jeg tror jeg har blitt flinkere til det i det siste året.
Jeg tok en ekstra innpust på søndag... 
Da vi benket oss ute til middag i hagen. Vi hevet glassene og myste mot solen. Vel vitende om at i morgen kom regnet. Og så ble vi bare sittende ute og lot nabo etter nabo benke seg. Og vi kjente at her kunne vi sitte lenge...Men måtte likevel til slutt finne oss i å bli jaget inn av regndråper som ubønnhørlig ble tyngre og tyngre.


En utpust på mandag da lyn og torden satte i på kvelden, mens jeg og hun på elleve lå under teppet i sofaen og så om koalabjørner på TV. Herlig.


Og enda en innpust på tirsdag da jeg for første gang satt ved rattet på bilen vår mens jeg ble slept. Mannen min lånte naboens bil og slepte oss til verksted. Jeg er uvant med sånne ting, det var spennende og tøft. Jeg turte å gjøre det. Og slepetauet røk rett før rundkjøringen, og akkurat da kom en politbil med fulle sirener og jeg tenkte som så at nå har bilistene fått nok og meldt fra om disse tullingene som stopper trafikken. Men det gikk fint, vi knyttet slepetauet på igjen. Jeg fikk skryt og high five av min kjære. Juhu. 


Utpusten på onsdag ble en skikkelig latterkrampe da hun på elleve parodierte meg mens vi ryddet i klærne hennes. I en stor haug meg klær knakk jeg sammen og mistet pusten av latter. Hun har begynt å bli skikkelig god til å ta meg på kornet. 


torsdag lagde jeg endelig fiskekaker for første gang, som både hun på elleve og hennes venninne likte. Jeg elsker skryt for maten min og syns jo det var fortent denne gangen.


Og i dag-fredag- er dagen før vi reiser. Og jeg snakket nettopp i telefon med en av bestevennene til min mann. Han hadde en alvorlig operasjon for to uker siden, nå går alt veldig bra-heldigvis. Han minnet meg på hvor heldige vi var som hadde hverandre, og hvor viktig det var å ta vare på det gode og rike i livet. Etter det alvorlige som har hendt han er han plutselig så mye mer åpen- og kan si slike ting. Sterkt og fint.

Jeg tror jeg er klar for ferie nå. Har jo øvd meg her hjemme. BÅDE på innpust og utpust! 
Og så tar jeg med meg en til bok jeg fant på biblioteket:
Te med Nasse Nøff av Benjamin Hoff.

3 kommentarer:

 1. Hei

  Så fin tekst. Innpust, utpust. Jeg likte uttrykkene i denne sammenhengen. Ja, det er viktig å ta vare på de gode og rike tingene i livet. Godt det går bra med vennen til mannen din. Kos dere masse på ferie. God klem Tonje

  SvarSlett
 2. Mmm...det var fint. Og det er viktig å tenke over de fine momentene i løpet av en dag. Dvele litt... Jeg er ikke så god.

  SvarSlett
 3. ja, det er bare å bukke å takke for at det har gått bra, Tonje. Og Knirk; det er bare å sette i gang å øve litt...;) God ferie!

  SvarSlett