torsdag 5. august 2010

Om å lese på lånt tid

Jeg har hatt min beste lesesommer på lenge-! Det føles hvertfall slik akkurat nå når jeg har kommet hjem fra bl.a Oslobesøk hos min søster. Der fant jeg boken Den lukkede bok av Jette A kaarsbøl, og da var jeg solgt. Solgt på en litt klaustrofobisk måte. For jeg visste at jeg ikke kunne låne med meg boken hjem til Bergen. Min søster hadde nemlig lånt den av en annen venninne-! Det resulterte i intensiv lesing i ledige øyeblikk og sene nattetimer....og i dag ble jeg ferdig på formiddagen før vi dro hjem med toget på ettermiddagen.
Det er alltid litt trist når man er ferdig med en engasjerende bok. Man har oppholdt seg så lenge i det universet. En vil bare ha mer. Det er litt som med sommerferier også det. Eller hyggelige besøk hos søster....;)

5 kommentarer:

 1. Jeg ble så nysgjerrig da jeg så denne tittelen hos deg:-) Det handler om å lese fort, tenkte jeg. Det gjør nemlig jeg, nesten alltid. Og hvordan man leser er veldig gøy å snakke om!

  Forresten har jeg tenkt på Den lukkede bok lenge. Kanskje på tide å lese den ...

  Ønsker deg en fin dag:-)

  Klem Mammadamen

  SvarSlett
 2. Jeg er så enig med deg. Den lukkede bok fengslet meg også veldig. Heldigvis har jeg den selv, og jeg leste saktere og saktere mot slutten for at boka skulle vare lenge.

  Hadde en sånn opplevelse også med ei bok som heter Til min datter i Frankrike av Barbara Keating.

  Ha en fin dag!

  Trine :)

  SvarSlett
 3. MAmmadame: tiden er inne for å åpne Den lukkede bok;) Trine: Jeg skulle gjerne lest den saktere, faktisk, men som sagt- tiden var knapp. Jeg har det også slik at jeg sakker litt på farten dersom jeg trives i et leseunivers. Der jeg ikke trives stopper jeg helt opp...;)

  SvarSlett
 4. Jeg leste også Den lukkede bok en sommerferie. Det var mens barna var bortreist noen dager, så jeg kunne lese lange stunder av gangen. Herlig bok!

  SvarSlett
 5. Wanda: Lange lesestunder er utrolig deilig- og oser litt av luksus- og "fordi vi fortjener det" stemning. Ja, boken grep meg veldig, selv om den inneholdt noen trege passasjer.. Herlig leseopplevelse!

  SvarSlett