søndag 19. desember 2010

"Uden hinanden er vi ingenting...."

Min dag
En herlig dag. Tiåringen og jeg slo leir i sofaen med nrk-Super og servering av te i splitter ny tekanne- i formiddagstimene. For det ønsket jeg meg til dagen min i dag. Og her kommer noen tilståelser. Vi skal ikke ha juletre i år og jeg kommer ikke til å bake julekaker. Men jul blir det lell. Vi får det fint, det er jeg sikker på. Pynting skal det bli, både engler og nisser skal få lufte seg. Det var tiåringen sitt forslag, hun mente vi ikke trengte juletre, siden vi hverken skal være hjemme på julaften eller nyttårsaften. Og julekaker liker ingen her i huset.

Fred i sjelen. Virkelig.
Og så fant jeg originalmelodien til Pakten som går på NRKsuper for tiden. Jeg og tiåringen er som vanlig hekta på dansk og gode fortellinger... Bare så synd den er dubbet til norsk på nrk. Vi får spille denne versjonen innimellom, så vi får vår deilige dose dansk.
Enda mer fred i sjelen.

"Uden hinanden er vi ingenting...."

6 kommentarer:

 1. Gratulerer med dagen, Akeleiedamen!!! Hei til det fine bildet av den veldig fine damen!!!! lekker tekanne. En sånn kunne jeg også godt tenke meg. Så fornuftlig liten tiåring du har. Helt enig med dere. Dere trenger i juletre når dere skal være mye borte. Og julekaker... jeg har kke heller bakt noen. Pynta pepperkakehus, men der ble det stopp.

  Er veldig enig med det du sier om Andersen. jeg pleier ikke bruke så mye av fortellingene hans i praksis fordi språket er litt tungt, og jeg må bearbeide det så mye at jeg er redd at essensen i eventyret blir borte.Sånn som idag har jeg lest piken med svovelstikkene under konsert. Men hadde den som opplesning og ikke slik som jeg pleier med fortelling uten tekst.

  Høres ut som du har hatt en fin bursdag, og som du skjønner har ikke jeg noe imot lange innlegg på kommentarfeltet. Ha ha!

  klem

  SvarSlett
 2. Når det gjaldt tekannen var jeg ganske så ledende på akkurat hvilken butikk de skulle kjøpe den i - for å si det slik. Og for å avslutte med Andersen- han kan virke rimelig pratesyk til tider, ja;) Litt sånn som vi er på bloggene våre..hehe;) HAn hadde sikkert vært en ihuga blogger hadde han levd på vår tid;)

  SvarSlett
 3. Litt forsinket: gratulerer med dagen! Herlig tekanne - fin både til kalde vinterkvelder og varme sommerdager!

  SvarSlett
 4. .Gratulerer på etterskudd gode akeleiedame :)

  SvarSlett