søndag 20. februar 2011

-han som overlevde....


Katter er stilige dyr, både myke og tøffe på samme tid. Særlig er de tøffe og gir mye lyd fra seg i denne årstiden vi er inne i nå. Ungene skal jo fødes på våren, så det gjelder å sette i gang. Vår helt er kastrert hannkatt, men jobber hardt for å markere sitt revir likevel. Jeg stod borte ved vinduet i dag og klappet på han og skrøt av det arret han hadde fått på øret fra en nærgående kattepote. "Du klarte deg bra da, fikk et tøft arr og greier, men overlevde!"

Fra sofaen kom det en hviskende stemme: "Harry Potter, han som overlevde.....!" Og et lurt smil. Tiåringen er lykkelig innhyllet i Harry Potters verden, og der er jo som kjent et arr ganske sentralt. Kjære katt, du får bare skaffe deg arr, men sørg for at du overlever! Og det er bare vidunderlig å være så inne i Rowlings verden at man hele tiden trekker inn sammenhenger, selv om det kanskje ikke er helt samsvarende historier....

2 kommentarer:

  1. Det er så fint med sånne litterære referanser! Vi har også noen sånne fra Harry Potter, og mange fra Astrid Lindgrens fantastiske verden. Noen av de bruker jeg og foreldrene mine ennå, til stor frustrasjon for alle de som ikke har lest de samme barnebøkene i fillebiter.

    SvarSlett
  2. Og veldig fint når man kjenner de igjen, møtes i lesegjennkjennelse...

    SvarSlett