mandag 6. juni 2011

"Fem myter om lesning" (Fra INNSIKT, januar 2011

Lesing er viktig. Det er fanesaken for både oss lærere og foreldre. Jeg syns mine barn leser for lite og er generelt bekymret for hvordan det vil gå med DET LESENDE MENNESKET. Men jeg ble delvis beroliget da jeg leste Aftenpostens INNSIKT Nr 01/2011/Januar. Den oppvoksende generasjon vil fortsatt lese- men på andre måter. Ingen skal likevel komme og fortelle meg at dagens barn leser like mye som vi gjorde. No way.

Bibliotekar i Armenia. Trenger sterke hender og god hukommelse. Respect
Foto: Nick Hannes/Ina Acency

 HER kan du lese om DE FEM MYTENE OM LESING som blir tilbakevist i denne artikkelen: 1: Lesetrening er en oppgave for foreldrene. 2: Barn skal bare lese "gode bøker." 3: Bøker gjør klok, TV og data gjør dum. 4: Å lese for barn er den beste lesetreningen. 5: Å lære å lese er vanskelig.
Klikk på bildet, og så klikker du en gang til- da får du større versjon.
Fra artikkelen "Leserevolusjonen" av Johanna Romberg

2 kommentarer:

  1. Interessant! Har ei jente som eg jobbar litt med når det gjeld lesing... Ikkje som mora, som sat (og framleis sit) med nasa ned i ei bok så snart det var ei ledig stund;) Eg er litt einig i at det viktigaste er lesemengda, ikkje alltid at det er kvalitetsbøker. Dei lærer nok å setja pris på god litteratur etter kvart, når dei får smaken på lesinga:)

    SvarSlett
  2. Enig. Senest i kveld har jeg drevet knallhard lesekamp med 14-åringen. Harde forhandlinger, nå ligger han og leser på senga. Jeg håperhåper veldig at han blir fanget inn i boken. !

    SvarSlett