torsdag 5. januar 2012

Sobriety....?

Tanita Tikaram
Plutselig hørte jeg en av mine gamle heltinner fra åttitallet på lokalradioen i dag....Jeg husker hun forsvant like fort som hun kom for min del, det var egentlig bare første plata "Ancient heart" som satte varige spor i meg. Jeg og min kjære begynte å diskutere hva i all verden "Twist in my sobriety" betydde. Det er en brist på noe- som har med noe -sobert? Vi slo opp i tre forskjellige ordbøker og fant det til slutt. Sobriety er nøkternhet. Og da må twist bety en slags brist i denne nøkternheten, eller... Teksten er underlig. Litt utilnærmelig, slik som alle tekstene hennes var på den første platen. De ga rom for egne tankerekker og tolkninger. Og det var det som var så fascinerende. Gøy å diksutere ord. I engelsk er ordforrådet svimlende, og av og til må jeg innrømme jeg mister litt motet når jeg slår opp på et ord. Det har jo så sinnykt mange ulike betydninger.

Har du tid så hør sangen og les teksten samtidig. Blir du klok på den så gi gjerne en tolkning-!


Lyrics | Tanita Tikaram - Twist in My Sobriety lyrics

2 kommentarer:

  1. Nå ble jeg atten år og sint igjen, med dcmartens, alpelue og mange, mange tanker...Og selv om jeg ikke egentlig har peiling på hva sangen handler om, så var den viktig da. Jeg trodde sobriety betydde edruelighet, men det er vel omtrent det samme som nøkternhet(på en måte).

    SvarSlett
  2. Ja! Mange mange tanker- og alpelue! Det hadde jeg også:)) Edruelighet er også med i ordlista, ja. god helg, fine Fru Storlien:)

    SvarSlett