fredag 18. desember 2009

Nei, så tjukk du er blitt.....


Hva er greit å kommentere hos andre, og hva er feil?
Dette funderte jeg litt over da jeg var på juleavslutning med bl.a min datter, hun er 9 år og går i 4. klasse. En annen mor kom bort til meg etter de hadde sunget i kirken og spurte helt overveldet: ”Er det virkelig din datter? Hun er jo blitt SÅ lang!” Hadde min lange niåring hørt det tror jeg hun hadde krøllet tærne i ubehag og sett en annen vei. For hun er over et hode høyere enn de andre i klassen, er alltid den som blir spurt om å hente ting på øverste hylle for de andre.. og syns ikke det er så greit, egentlig. Men altså, hadde moren kommet bort til meg og sagt: ”Er det virkelig din datter? Hun er jo blitt SÅ tjukk!” Nei, det hadde IKKE vart greit....! Og da er konklusjonen at det å være lang er ingenting å skamme seg over? Tydeligvis. Vet ikke om niåringen min er enig. Men den viktigste konklusjonen: Ingen skal skamme seg over hvordan man ser ut. Og mamma er stolt- uansett. 

6 kommentarer:

 1. Folk kommenterer friskt! jeg har sluttet å uttale meg om andre barns høyde etter å ha fått servert følgende hyggelige utsagn - er hun virkelig din, hun er jo så høy og...
  det aner meg at tynn lå på tunga til vedkommende som merkelig nok besinnet seg.

  SvarSlett
 2. Ja, akkurat! Det er hårfine balanseganger her, og kommentere når barna hører på kan virkelig ha sine negative sider. Den klassiske er jo "Så hyggelig at du har moren din med....! " (og så er det søsteren....) skumle saker. Hyggelig at du stakk innom , Fru Storlien!

  SvarSlett
 3. Takk takk. Hyggelig at noen syntes om pakkinga.

  Heilt enig med deg, det burde være flere som tenker seg om før de snakker. God Jul

  SvarSlett
 4. Du har mange flotte innlegg i bloggen din som verkeleg er til ettertanke for mange. Kjekt å "besøke deg"

  God jul!!

  SvarSlett
 5. For en flott blogg! La den til hos meg, for her skal jeg følge med :-) Og: En uting å kommentere ungene sitt utseende. Man er da slik man er.

  SvarSlett
 6. Frøken Fryd og Hilde-Gunn: Hyggelig med nye gjester på bloggen, velkommen skal dere være! og takk for hyggelige ord om bloggen min, Hilde-Gunn, Det varmer for en fortsatt relativt fersk blogger som meg.
  Turid: Tusen takk for gode ord- og god jul til deg og dine også!! :)

  SvarSlett