søndag 17. januar 2010

Hele familien frem og tilbake

Midt mellom skippertak og intense arbeidsøkter har hele familien kost seg kostelig med skikkelig filmhelg- hjemme, i sofaen- bare oss fire. Det ble en herlig a-ha-opplevelse på hvor arti det er å se en film som treffe ALLE i flokken- uansett alder. Og så var det jo ekstra gøy at mamma ikke hadde sett den før heller, selv om den var fra 1985. Ja, den gang mamma og pappa var unge. Tilbake til fremtiden er jo en virkelig underholdende og godt laget film! Jeg fikk virkelig ikke med meg hva den  handlet om den gang for over tyve  år og lenge siden. Den har jo et genialt konsept. Når Michael Fox havner tilbake i tid og møter sine foreldre FØR de blir kjærester...........og så blir hans vordende mamma interessert i ham! Det er jo et utrolig morsomt øyeblikk. Og ekstra gøy er det å se filmen sammen med en nybakt ten-åring og niåring som begynner å spørre ut oss om hvordan det egentlig var den gang vi møttes? Vi så første film lørdagskvelden og nr. 2 i dag. Nå gleder vi oss til å se nr. 3 til helgen igjen. Jeg tror jeg må lage en liste over filmklassikere vi kan se sammen, ikke bare de nyeste filmene, men også perlene fra fortiden. Og ingen tvil om hvem vi hadde mest moro av; den skikkelig gale professoren! Han ble vår store helt!

Jeg tror jeg har en svakhet for filmer som leker seg med tiden. I barneTV-serien Jesus og Josefine ble jeg veldig begeistret for handlingen, der Josefine kan gå frem og tilbake i sin egen og Jesus sin tid. På den måten er hun med å påvirke bibelhistorien og blir selv en viktig skikkelse i bibelen en stund som ”Piken fra Nord.” En god film konkurrerer vel bort det meste av det man ellers får servert som lørdagsunderholdning fra TV`n. 
4 kommentarer:

 1. Jeg husker at jeg så disse for flere år siden... Underholdende!

  SvarSlett
 2. Helt enig! Det er kjempegøy å se disse filmene med ungene! Vi gjorde det for en liten stund siden, og det var stor suksess.

  SvarSlett
 3. Jeg husker godt hvor stas det var da jeg selv var liten, og mor og far, og jeg og mine tre søstre sammen så filmserier. Jeg skal definitivt gjenta det med Prinsen når han blir eldre:-) Takk for stemme, forresten!

  SvarSlett
 4. Ja, felles opplevelser er de beste. Og det merkes at barna er blitt større, vi kan møtes mer "på midten" nå.

  SvarSlett