søndag 6. september 2009

Bøker og hylleplass

Det falt på plass til slutt. Kaoset er overvunnet.

Den nye parketten. Fast grunn under føttene. Bøkene er lykkelig tilbake i hyllene, ja, nesten alle. Som alltid når det ryddes må en være nådeløs. Hadde jeg vært bok hadde jeg følt det som utrolig kjipt å bli degradert ut av hyllene i stua og ned i kjellerstua. Triste greier. Jeg la øret til bokryggene da de var tilbake på sin faste plass. De var lettere sjokkskadet: ”Nå har vi ligget i en svær og kaotisk haug på kjøkkenet mens de har herjet på inne i stua, det er så deilig å være trygt tilbake! En stund var jeg redd for at jeg skulle sendes ned i kjelleren!” Og dette minner meg på hvor uendelig mange bøker jeg ikke får lest....og på at vi stadig får nye bøker og ikke leser de vi allerede har. Leser akkurat nå på en blogg: Bøkene som aldri blir lest.... Men så er det fint med bøker en plutselig finner igjen, som denne!


Bildebøker er alltid velkommen, særlig når det er humor. Denne ble jeg glad for å se igjen: Fant den i Newcastle på studietur for 15 år siden: Great Housewives of Art av Sally Swain.

Her har kjente kunstverk blitt litt vridd på og det har blitt sneket inn flittige husmødre i motivene. Fra vaskeseddelen: ”Behind every great artist stands the prime source of his inspiration- the woman in his life.” Fant ingen bilder på nettet utenom forsiden på boken, men det er jo mulig å tenke seg hvordan motivet på Dali sitt klokkebilde er når en leser tittelen: "Mrs Dali hangs out the washing.....!" Her er originalen:


4 kommentarer:

 1. For en morsom bok! Jeg ønsker meg et sted slike bøker kan ligge framme, slik at de syns - og ikke bare vise fram ryggen fra bokhylla. En lesepult kanskje? B :)

  SvarSlett
 2. veldig bra ide, Bjørg! Den er jeg med på!

  SvarSlett
 3. Til lykke med parketten, Akeleie-mor!

  Kjekt å sjå bloggen!

  morsan og farsan

  SvarSlett
 4. takk for det! Kjekt med Hugen også!

  SvarSlett