tirsdag 23. februar 2010

Å løsne en nøkkel fra isens grep

Jeg og niåringen gikk kveldstur og fulgte venninnebesøket hjem - et stykke på vei. Og mens vi var ute på tur dro far ut med bilen....og låste døra etter seg. I min lomme lå ingen nøkler da vi kom hjem til låst dør.

Vi har en ekstranøkkel liggende bak huset, under dørmatten til kjellerinngangen...
Men det er vinter i Bergen
-veldig vinter fortsatt

Da vi tok vekk dørmatta lå nøkkelen der- helt nedfrosset under isen.
Hva skulle vi hakke på isen med for å få løs nøkkelen?

I hagen lå alt nedsnødd.
Som i dvale under et tykt lag med sne, ingen steiner å finne noe sted.

Juletreet vårt ligger der fortsatt, med dynen godt trukket over seg.
og ved det lille hagebordet vårt har kong Vinter hatt lunsj...

JA!! Bordet kunne vi bruke, mente niåringen. Som sagt så gjort, vi hakket løs med stolbenet ned på isen. Så fant jeg frem en tyvekroning og begynte å skrape....

"Jeg fryser på bena! Får du ikke løs nøkkelen snart?" 
Av en eller annen grunn følte jeg plutselig at vi var med i en film. Om den fortrollede hagen med den magiske nøkkelen. Som det var livsviktig å få løs fra isen.....


Fingrene varmet også opp isen rundt nøkkelen, endelig fikk jeg lirket pengestykket under nøkkelen og lirket den løs......DER!
Inn i varmen
inn til kakao og scrabble.

Isen måtte løsne grepet

4 kommentarer:

 1. Ja, hurra at du følger meg, det føles tryggere. Litt malapropos til bloggposten din. Som for øvrig var knallsøt. Livet er jo en fortelling.

  SvarSlett
 2. Kjære Akeleiedamen, takk for lykketipskommentar. Jeg tenker nok at du er en dame som er flink til å skape mye lykke i hverdagen din, og ikke minst for elevene dine, men her kommer et lite lykketips (som lovet).
  Lykketips 12:
  Mitt lykketips til deg er å samle fem av dine yndlingssanger, og spille en ny sang sammen med elevene dine hver morgen i en uke.

  SvarSlett
 3. Ja,hverdagen har sine små drama å by på-! mammadamen, jeg er heldig med livet og opplever mye "hverdagslykke...". prøver å være takknemlig for det... Takk for vidunderlig lykketips, jeg bil nok prøve ut både sanger og dikt med dem:)

  SvarSlett