lørdag 13. februar 2010

Vær vår gjest

Mitt første store kick på Disney i voksen alder var da jeg så "Skjønnheten og udyret", tror det var i 91 eller noe sånt. Jeg fikk en a-ha-opplevelse av tegnefilmens kraft og muligheter, rett og slett. Den filmen er fortsatt min favorittfilm av Disney, med Løvenes konge som sterk toer, da.....

Grunnen til at innlegget kommer nå er at jeg ble så inpirert av den herlige
videosnutten på bloggen til Eirin forteller fra filmen Enchanted. Har ikke sett denne filmen, men tror jeg fikk en essens av hva den handler om. Jeg elsker slike opptrinn på film- når de er godt laget!
Og det er ikke rart jeg er i Disney-modus. I går var det karneval på skolen med Disney og Andeby som tema, og jeg gikk rundt som Petter Smart med en lyspære montert i skyggelua. Mannen min hjalp meg med å montere den dagen før og reflekterte litt over en lærers mange oppgaver og plikter.....hehe. Moro var det, hvertfall!


Da får det heller våge seg at jeg i går ettermiddag knuste en av 
mine favoritttallerkner som jeg nå har bare en igjen av. Jeg kjøpte dem i en bruktbutikk i  Haugesund på en av de første besøkene hos svigermor. 
Men nå vet jeg hvorfor den ble knust! Den danset litt for heftig for Belle- 
jmf. filmsnutten ovenfor. 
En lykkelig død, tross alt.

2 kommentarer:

  1. Å for herlig fest du har vært på, da! Disney og Andeby!!!! Så gøy!

    Enchanted er en herlig film som er en blanding av Snehvit, Tornerose og Askepott. Den er også en hyllest til nevnte prinsessefilmer, og den har dessuten selvironi, slik at den blir veldig morsom. Den må du bare sjekke ut.

    Synd med tallerkenen da... men Belle må jo få danse;-)

    SvarSlett
  2. Ja, det var en artig dag på karneval, jeg ble litt sånn gal porfessortype-variant av Petter Smart (Er ikke så inne i Donald-universet egentlig...) Enchanted må jeg bare se, skjønner jeg.

    SvarSlett