mandag 11. april 2011

Smak og raushet

Denne filmen unte jeg meg et gjensyn med i helgen. ("Sjokolade" av Lasse Hallström) Nå en uke før påskeferien passer jo det perfekt. Definitivt en av filmene som alltid skal stå i hyllen vår, og som settes på ved plutselige abstinenser. Den minner meg om at det nødvendigvis ikke er mengden det kommer an på, men smaken..

Og så kommer jeg på en historie om en elskelig venninne. Da hun var liten delte hun og søskenbarna noen sjokoladebiter. De andre begynte å krangle om hvor mye den og den hadde tatt. Da utbrøt hun: "Men vi har jo alle den samme deilige smaken i munnen-!" Helt sant, hennes mor bekrefter historien den dag i dag. Det må være toppen av positivitet. Og noe å ha med seg i lomma neste gang det blir kamp og måling på millimetern.

5 kommentarer:

 1. Det er en herlig film, naa fikk jeg lyst til aa se den igjen ogsaa:)

  SvarSlett
 2. Denne er fin, og er i min filmsamling også. Kanskje et gjensyn før påske for meg også? :-) Fin historie. Tenk å kunne tenke så positivt, ja.

  SvarSlett
 3. Fint hvis jeg har inspirert til at dere ser den igjen. Det er den verdt. Og historien om smaken av sjokolade i munnen rører meg dypt den dag i dag.

  SvarSlett
 4. Fin historie å ta med seg videre. Og filmen også :-)

  SvarSlett